Mercedes-Benz introduceert een plug-in hybride-uitvoering van de GLE. De uitvoering met de naam '350 de 4Matic' heeft een dieselmotor als basis en kan bijna 100 kilometer volledig elektrisch rijden.

Mercedes-Benz gaat weer een stapje verder met zijn plug-in hybridetechniek. De GLE 350 de 4Matic heeft een fors accupakket van 31,2 kWh, waarmee de grote SUV 90 tot 99 kilometer volledig elektrisch kan rijden. Met 100 kW (136 pk) vermogen is de elektromotor de status ‘hulpmotor’ ontgroeid. Dat is ook te zien aan de de elektrische topsnelheid van 160 km/u. De snellaadfunctie moedigt de bestuurder aan om meer kilometers elektrisch te rijden. In 20 minuten kan het accupakket voor 80 procent worden opgeladen en 10 minuten later is de batterij helemaal vol. De accu’s zijn ondergebracht in de bodem van de bagageruimte, waardoor de vloer hoger ligt dan bij de reguliere GLE’s.

Mercedes-Benz heeft een viercilinder dieselmotor als basis genomen voor de hybride-uitvoering. Het systeemvermogen van de twee motoren gecombineerd is 320 pk, het maximale koppel 700 Nm. Met twee motoren in werking zijn de prestaties indrukwekkend. De plug-in hybride kan in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en (uiteraard niet tegelijkertijd) een aanhanger van maximaal 3.500 kilogram trekken.

De GLE 350 de 4Matic wint zelf energie terug, de mate waarop dat gebeurt kun je als bestuurder zelf instellen. Als je heel erg je best doet en maar vaak genoeg oplaadt, dan is een brandstofverbruik van 1,1 l/100 km (1 op 90,9) mogelijk.

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe plug-in hybride op de autoshow van Frankfurt deze week. De prijzen zijn nog niet bekend.