Cadillac presenteert opnieuw de CT4, nu zonder sportieve V-trim. De nieuwe instap-sedan van Cadillac wordt leverbaar met drie motoren. Dat wil zeggen: in de Verenigde Staten. Wat de plannen voor Europa zijn is nog niet bekend.

Cadillac presenteert de reguliere versies van de CT4. Eerder al onthulde het merk de CT4-V, de topuitvoering met 320 pk sterke turbomotor. Nu volgen dus de minder gespierde varianten van de opvolger van de ATS. Wanneer en in welke uitvoeringen de CT4 naar Nederland komt is nog niet bekend. Van de ATS levert Cadillac in ons land op dit moment alleen de krachtige ATS-V.

De CT4 komt in de uitvoeringen Sport en Premium Luxury. Het model is uitgerust met diverse moderne snufjes, zoals semi-autonome rijfuncties, een infomediasysteem met 8 inch beeldscherm en automatische updates en een deels digitaal instrumentenpaneel.

Cadillac kondigt voor de reguliere versies twee verschillende benzinemotoren aan. Het instapmodel heeft een 2.0 viercilinder turbomotor met 240 pk. Verder is er van de 2.7-motor uit de CT4-V ook een minder krachtige versie met 313 pk.

We verwachten later dit jaar meer informatie over de Europese plannen van Cadillac met de CT4.