BMW 5 Serie

De mild hybrid-techniek van BMW bereikt nu de 5 Serie. De 190 pk sterke 520d dieseluitvoering krijgt de primeur.

BMW levert vanaf november alle uitvoeringen van 520d met mild hybrid-techniek. Het gaat om een 48 Volt-systeem, dat op een seperaat stroomnetwerk opereert. Een extra accu en slimme starter-generator zorgen voor elektro-ondersteuning van de dieselmotor, bijvoorbeeld bij stevig accelereren. De elektromotor neemt ook de taken over als de bestuurder zijn gas loslaat of weinig vermogen vraagt, de dieselmotor wordt dan uitgeschakeld. Ook zorgt het systeem voor een soepelere werking van het start/stop-systeem, de elektromotor vangt de vertraging op die ontstaat door het starten van de brandstofmotor.

Naast de meer vloeiende en krachtige aandrijving zijn er uiteraard ook milieuvoordelen. De 520d dieseluitvoering is door de toevoeging van de hybridetechniek 0,3 l/100 km zuiniger en stoot een paar gram minder CO2 uit.

BMW gaat de hybridetechniek toepassen op alle uitvoeringen van de 520d, de Sedan, Touring en de vierwielaangedreven versies. Het is nog niet bekend of de toevoeging van mild hybrid invloed heeft op de prijzen. BMW start in november met de levering.