Mini maakt de prijzen bekend van de Mini 3-deurs Electric. De volledig elektrische uitvoering kost 34.900 euro en is vanaf maart te koop in ons land.

Het assortiment van de nieuwe Mini Electric is overzichtelijk. De elektrische uitvoering is er alleen als driedeurs, met 135 kW (184 pk) sterke elektromotor en een lithium-ion accupakket dat goed is voor een rijbereik van 234 kilometer. Met de uitvoeringen Basic, Essential, Charged en Yours kun je het model naar eigen smaak aankleden. De vanafprijs bedraagt 34.900 euro voor de Mini Electric Basic. 

De standaarduitrusting bestaat uit een digitaal instrumentenpaneel, een rijstandenknop, led-koplampen, automatisch geregelde airconditioning, cruise control en een navigatiesysteem. Met de Essential-uitvoering wordt de lijst met voorzieningen uitgebreid met semi-autonome rijsystemen, parkeersensoren, een achteruitrijcamera en stoelverwarming.

Voor 40.900 euro levert Mini de Charged-uitvoering, die aanvullend voorzien is van een uitgebreider multimediasysteem met groter (8,8 inch) beeldscherm, een draadloze telefoonlader, een inparkeersysteem, een head-up display, slimme matrix-ledkoplampen, een audiosysteem van Harman Kardon en leren bekleding. Topuitvoering Yours is daarnaast nog uitgerust met een panoramadak, 17 inch lichtmetalen wielen en sfeerverlichting.

Mini presenteerde de elektrische uitvoering in juli als Cooper SE, maar het merk vervangt die naam nu voor de duidelijkere toevoeging Electric. In maart 2020 komt de elektrische Mini naar Nederland.

Prijzen Mini Electric
32,6 kWh Basic € 34.900
  Essential € 38.400
  Charged € 40.900
  Yours € 42.900