Maserati-logo

Maserati bevestigt nogmaals de komst van een nieuwe SUV, die onder de Levante wordt gepositioneerd. Het model komt met zowel met hybride als volledig elektrische aandrijving.

Maserati maakt weer een beetje meer bekend over zijn nieuwe, aankomende SUV. Het model, waarvan de naam nog niet bekend is, komt in 2021 op de markt en gaat in Italië gebouwd worden. Maserati wil van alle toekomstige modellen een volledig elektrische en een hybrideversie uitbrengen, dus ook van de nieuwe SUV. Volgens Maserati biedt de elektrificatie nieuwe mogelijkheden, zoals een groter rijbereik en ‘unieke rijmodi’. Maserati belooft ook dat de stekkermodellen razendsnel opgeladen kunnen worden.

De SUV moet verder voorop lopen op het gebied van zelfrijdende functies. Het merk werkt aan level 3-technologie, waarmee volledig autonoom rijden in bepaalde omstandigheden mogelijk is. Op dit niveau kan de auto bijvoorbeeld volledig zelfstandig inhalen.

Het nieuwe model wordt een van de eerste Maserati’s waarbij klanten gebruik kunnen maken van een nieuw, zeer omvangrijk customizing-programma. Je moet dan denken aan unieke bekledingen, gepersonaliseerde afwerkingen en specifieke lakkleuren.

Maserati maakt in de loop van volgend jaar meer bekend over de nieuwe SUV.