Maserati Ghibli

De Maserati Ghibli krijgt volgend jaar hybride-aandrijving. De sedan is het eerste model van het Italiaanse merk dat wordt geëlektrificeerd.

De Maserati Ghibli verschijnt in 2020 als hybride. Het kleinste model van het Italiaanse merk krijgt daarmee de  primeur, het is de eerste geëlektrificeerde Maserati die op de markt komt. Tegelijkertijd krijgt de Ghibli een update, met de laatste generatie infotainmentsystemen en nieuwe zelfrijdende functies.

Maserati maakt nog niet bekend wat voor soort hybride-techniek de Ghibli krijgt, maar plug-in-variant ligt het meest voor de hand. Hiermee kan de sedan over kortere afstanden volledig elektrisch rijden, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot flink worden teruggebracht. Dat zal ook de prijs van de auto in Nederland goed doen, want de hoeveelheid BPM-belasting is in ons land gebaseerd op de CO2-uitstoot.

Na de Ghibli volgt de elektrificatie van de Levante en Quattroporte en komt het merk met een volledig elektrisch aangedreven sportwagen, allemaal in 2020. Op termijn moet er van elk model een elektrische versie komen.