MG komt terug naar Nederland. 14 jaar na het faillissement van MG-Rover brengt het merk een elektrische SUV op de markt.

MG introduceert binnenkort de ZS EV in Nederland. Deze compacte SUV is met een lengte van 4,31 meter iets groter dan de Volkswagen T-Roc. Het model wordt al enige tijd verkocht in Groot-Brittanië en maakt later dit jaar de oversteek naar het vasteland van Europa. Vooralsnog gaat het merk alleen de elektrische uitvoering in ons land verkopen.

De ZS EV heeft een 44,5 kWh accupakket, goed voor een rijbereik van 262 kilometer. De MG is geschikt voor snelladen, waarmee de batterijen in 40 minuten voor 80 procent gevuld kunnen worden. De elektromotor is 105 kW (143 pk) en 353 Nm sterk.

MG biedt de ZS EV aan in twee uitvoeringen, Comfort en Luxury. Die eerste is voorzien van onder andere diverse rijhulpsystemen, airconditioning, keyless entry, cruise control met afstandsradar, een rijstandenknop, een multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm, 17 inch lichtmetalen wielen en parkeersensoren. De Luxury-uitvoering heeft als belangrijkste extra’s een dodehoeksensor, een panoramadak, elektrisch bedienbare stoelen, stoelverwarming en een regensensor.

Prijzen MG ZS EV
44,5 kWh Comfort € 30.943
  Luxury € 32.943

 

Op 17 oktoker maakt MG meer bekend over de Europese roll-out van het merk, tijdens een evenement in Duitsland. Het is op dit moment nog niet bekend welke dealers in Nederland de ZS EV gaan verkopen.

Update 30 september: Vandaag maakt autobedrijf Van Mossel bekend dat het MG gaat vertegenwoordigen in Nederland. De auto is binnenkort bij het bedrijf te bestellen. Er komen twee verkooppunten, waarvan de eerste in Breda wordt gevestigd.