Mazda bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat met de 100th Anniversary Special Edition. Deze speciale uitvoering komt er in eerste instantie van de CX-30 en later ook van andere  modellen.

Hoewel het bedrijf Mazda dit jaar 100 jaar bestaat, maakt het merk pas sinds 1960 auto’s. Het eerste model was de R360 Coupé, die in de kenmerkende kleurstelling wit met bordeauxrood werd geleverd. Mazda neemt die kleuren als basis voor zijn 100th Anniversary-modellen. De buitenkant is uitgevoerd in de kleur Snow Flake White Pearl, terwijl de tapijten en het leer op de stoelen in het interieur in bordeauxrood zijn uitgevoerd. Bij de MX-5, die waarschijnlijk pas in het najaar volgt, is ook de cabriokap in die kleur uitgevoerd.

De 100th Anniversary Special Edition is verder te herkennen aan de speciale wielnaafdoppen en de badges op het voorscherm. Binnenin vind je 100th Anniversary-logo’s op de hoofdsteunen en de vloermatten. Verder is de sleutel voorzien van het verjaardagslogo.

Hoe de precieze introductie van de speciale uitvoering in Nederland eruit gaat zien wordt later bekend gemaakt, maar duidelijk is wel dat de CX-30 als eerste aan de beurt is. Andere modellen volgen in een later stadium. De prijzen zijn nog niet bekend.