Mercedes-Benz breidt het aanbod van de GLE Coupé uit met de ‘350 de 4Matic’. De dieselhybride is per direct te bestellen.

De Mercedes-Benz GLE 350 de 4Matic, zoals de uitvoering voluit heet, is er vanaf nu ook als GLE Coupé. De uitvoering met schuin aflopende daklijn krijgt dezelfde hybride aandrijflijn als de reguliere GLE, met 2.0 viercilinder dieselmotor als basis.

Op de 100 kW (136 pk) sterke elektromotor kan de GLE over een afstand van 107 kilometer volledig elektrisch rijden. Die waarde is gemeten volgens de oude NEDC-methode en zal dus in praktijk wel wat lager zijn, maar toch zet de GLE voor een  stekkerhybride indrukwekkende cijfers neer. Het accupakket is met een inhoud van 31,2 kWh dan ook behoorlijk krachtig. De batterijen kunnen met een reguliere of een snellader worden opgeladen. De vloer van de bagageruimte ligt hoger dan bij de niet-hybrideversies, om de accu’s een plaats te kunnen geven.

De GLE 350 de 4Matic Coupé heeft een systeemvermogen van 320 pk, het totale koppel is maar liefst 700 Nm. De hybride SUV-coupé kan een aanhanger van maximaal 2.500 kilogram trekken.

De prijzen van de nieuwe uitvoering beginnen bij 98.384 euro, daarmee is het met afstand de meeste bereikbare uitvoering die je kunt krijgen van de GLE Coupé. De eerstvolgende motorversie, de GLE 400 d, is er vanaf ruim 125.000 euro.