Suzuki rolt zijn Smart Hybrid-techniek verder uit. Vanaf volgende maand is ook de Swift Sport ermee uitgerust.

De Suzuki Swift Sport krijgt mild-hybrid-techniek aan boord. Suzuki noemt deze techniek Smart Hybrid en past die al toe op diverse andere modellen. In de Swift Sport gaat het om een 48 volt-systeem, waarin een elektromotor dienstdoet als startmotor en generator en ondersteunt bij het accelereren. Daardoor is er meer kracht beschikbaar bij lage toerentallen en worden het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot teruggedrongen.

Suzuki heeft ondanks de toevoeging van de extra techniek het wagengewicht onder de 1.000 kilo weten te houden. De 48 Volt-accu en de omvormer voor de overige elektrische systemen zijn onder de bestuurdersstoel geplaatst, zodat de gewichtsverdeling van het sportieve model niet wordt verstoord. De 1.4 BoosterJet benzinemotor levert overigens ongewijzigd 129 pk.

Suzuki breidt tegelijk met de introductie van Smart Hybrid de uitrusting van de Swift Sport uit met een pakket veiligheidssystemen, waaronder een lijnassistent, een dodehoeksensor, een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruitrijden, parkeersensoren en een verkeersbordenlezer. Verder is de Swift voortaan altijd voorzien van metallic lak. Een nieuwe kleuroptie is oranje in combinatie met een zwart dak.

Nieuw optiepakket: スポーツ

スポーツ (Supōtsu) is Sport in het Japans en de naam van een nieuw optiepakket. De inhoud ervan omvat leren bekleding, speciale striping, specifieke badges en een gewijzigde grille. Suzuki vraagt 1.899 euro voor het pakket. De prijs van de Suzuki Swift Sport is overigens, ondanks de nieuwe techniek en uitrusting, ongewijzigd 25.399 euro. Vanaf volgende maand wordt de nieuwste versie geleverd.