Toyota presenteert de Yaris Cross! De compacte SUV op basis van de Yaris heeft uiteraard hybride-aandrijving en komt in 2021 naar Nederland.

Toyota breidt de Yaris-familie uit met de Yaris Cross. De auto draagt dezelfde naam als de compacte Toyota, maar heeft een eigen design. De hoog geplaatste koplampen en rechtopstaande grille zijn volgens de laatste SUV-trends vormgegeven, terwijl de achterkant overeenkomsten vertoont met die van de grotere RAV4. Binnenin zijn de overeenkomsten met Yaris zichtbaarder, maar het Cross-model heeft een hoger dashboard en minder sportieve elementen.

De Yaris Cross is ook een stuk groter dan zijn hatchback-broertje. In de lengte meet de SUV maar liefst 24 centimeter meer en in de hoogte 9 centimeter. De wielbasis is met 2,56 meter wel gelijk aan die van de Yaris. Verder heeft de nieuwe SUV uiteraard meer bodemspeling, er is 3 centimeter meer vrije ruimte onder de auto.

De SUV wordt uiteraard geleverd met een hybride aandrijving, zoals tegenwoordig de standaard is bij Toyota. De 1.5 benzinemotor en elektromotor zijn goed voor een gecombineerd vermogen van 116 pk. De lage CO2-uitstoot van 90 g/km (voorlopige waarde) zorgt voor een lage BPM-belasting, waardoor de auto gunstig geprijsd kan worden.

Het duurt nog even voordat je de Yaris Cross kunt kopen. Pas halverwege volgend jaar komen de eerste exemplaren naar Nederland. In aanloop naar de marktintroductie maakt Toyota meer informatie bekend, waaronder de prijzen.