BMW voegt het topmodel onder de plug-in hybrides toe aan de vernieuwde 5 Serie Sedan. Hier vind je alle specificaties van dit model 545e xDrive.

Sinds de uitgebreide vernieuwing van de BMW 5 Serie, zijn in juli de stekkerhybrides 530e en 530e xDrive sedan geïntroduceerd. In november zullen de vergelijkbare Touring-uitvoeringen volgen. Vandaag is echter eerst het moment dat BMW een nieuw topmodel toevoegt: de 545e xDrive sedan. 

De nieuwe plug-in hybride biedt maximaal niet minder dan 394 pk systeemvermogen, geleverd door een 80 kW-elektromotor en een 286 pk sterke zescilinder-in-lijn twin-turbobenzinemotor. De krachten worden via een 8-traps Steptronic-automaat over alle vier de wielen verdeeld. Het maximum koppel ligt op 600 Nm. BMW heeft de topsnelheid afgeregeld op 250 km/u, waarvan tot 140 km/u in elektrische modus gereden kan worden. De 0-100 km/u-sprint hoeft niet langer te duren dan 4,7 seconden. 

BMW 545e xDrive Sedan

Doordat de 400V lithium-ion batterij onder de achterbank geplaatst is, blijft een bagageruimte van 410 liter over. De stekkerhybride biedt vier rijmodi, met Hybrid Mode als standaard; als rijder kun je kiezen of het zuiniger en groener moet (Hybrid Eco Pro dan wel Electric) of sportiever (Sport Mode). De 545e xDrive krijgt voor de puur elektrische modus een rijdersgeluid mee om voetgangers te waarschuwen. Voorlopig is de elektrische actieradius vastgesteld op maximaal 57 km. 

Natuurlijk krijg je bij de 454e xDrive de nodige digitale diensten om de hybride functies te beheren. Ook kun je bij de BMW-dealer terecht voor diverse laadpunten. Het top hybride model is vanaf eind september te bestellen bij de BMW-dealers. Prijzen volgen.