De Toyota Land Cruiser ondergaat nogmaals een vernieuwingsronde. Dit keer heeft Toyota onder meer de motor en de infotainment een update gegeven. 

Een van de langst rondrijdende modellen is de Toyota Land Cruiser. Sinds 2007 heeft 'ie al diverse updates gekregen, nu heeft het Japanse merk de terrein-SUV bestendig gemaakt voor de jaren '20. De belangrijkste wijzigingen zijn de krachtiger motor, de uitbreiding van multimedia en actieve veiligheidssystemen, plus de komst van de Black Line.

De bekende 2,8 liter dieselmotor met dubbele, bovenliggende nokkenas ('DOHC') en common-rail technologie biedt voortaan 27 pk extra vermogen, tot 204 pk bij 3.000 tot 3.400 tpm. Het koppel stijgt met 50 Nm tot 500 Nm bij 1.600 tot 2.800 tpm. Inmiddels kun je met de enorme SUV van 0-100 km/u optrekken in minder dan 10 seconden. Dankzij toevoeging van start/stop-techniek zijn het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot gedaald. 

Het multimediasysteem van de Land Cruiser reageert in het vervolg sneller. Je kunt het startscherm aan de eigen smaak aanpassen. Daarnaast is smartphone-uitwisseling mogelijk, zowel via Apple CarPlay als met Android Auto. Voortaan worden (navigatie-)updates 'over the air' uitgevoerd. Intelligente cruise control en Pre-Collision System zijn de nieuwe veiligheidssnufjes. Het laatstgenoemde systeem detecteert voetgangers en overdag ook fietsers.

Toyota Land Cruiser 2021

Land Cruiser Black Line

Vanaf november staat de vernieuwde Toyota Land Cruiser bij de dealers. Rijklaar is 'ie voor consumenten verkrijgbaar vanaf 92.995 euro. De Land Cruiser Van, op grijs kenteken, bestel je vanaf 34.295 euro exclusief belastingen. Tot slot is de offroader nu ook leverbaar als Black Line. Die krijgt een donkerchromen grille en dito sierlijst achter mee. De 18 inch lichtmetalen wielen, omlijsting van de mistlampen, buitenspiegels, achterlichten en ramen worden in het zwart afgewerkt, net als de middenconsole in de auto.