Seat brengt opnieuw een plug-in hybride model uit. Ditmaal is de Tarraco aan de beurt om te worden geëlektrificeerd. De SUV kan tot 48 km geheel elektrisch rijden. 

Na de Seat Leon introduceert het Spaanse merk nog een stekkerhybride, de Tarraco PHEV. Ook deze arriveert begin 2021 bij de Seat-dealers. De prijzen zijn echter nog niet bekend. Specificaties zijn er wel. 

De plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een direct ingespoten 1,4 liter TSI-turbobenzinemotor, een zestraps-DSG automatische transmissie waarin een elektromotor is geïntegreerd en een accupakket van 12,8 kWh. De krachtige aandrijving is goed voor 245 pk vermogen en 400 Nm koppel. De topsnelheid ligt op 205 km/u. 

Normaliter start de Tarraco in elektrische modus. Daarbij is de maximale snelheid begrensd op 140 km/u. Maximaal kan met de SUV, volgens de WLTP-meting, 48 km puur elektrisch worden gereden. Bij langere afstanden werken de elektromotor en benzinemotor samen in de Hybrid-mode. Voor de momenten dat extra power nodig is, beschikt de Tarraco over de s-Boost-modus.

De bestuurder kan ervoor kiezen om de acculading op een bepaald niveau te houden of onderweg bij te laden. Opladen aan een wallbox van 3,6 kW duurt circa 3,5 uur. Uit de WLTP-test blijkt een theoretisch brandstofverbruik van 1,8 tot 1,9 l/100 km. Op benzine en elektriciteit samen zou je tot 730 km ver komen. 

De plug-in hybride Seat Tarraco verschijnt in Excellence- en FR-uitrustingsniveaus. Bij de eerste ligt de nadruk op comfort en luxe, met onder meer 19 inch lichtmetalen wielen, Full Link smartphone-integratie (met MirrorLink en Apple CarPlay), een elektrisch - met de voet - te bedienen achterklep en Predictive Adaptive Cruise Control. De sportieve FR komt met bijvoorbeeld sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen voorin, aluminium sportpedalen, 3-zone temperatuurregeling en verlichte instaplijsten.