Volkswagen begint snel met de voorverkoop van de plug-in hybride Tiguan. De eHybrid maakt onderdeel uit van het gamma van de vernieuwde SUV.

In Duitsland begint de voorverkoop van de Volkswagen Tiguan eHybrid. Naar verwachting volgt Nederland snel, zodat we ook hier begin 2021 de plug-in hybride uitvoering van de vernieuwde SUV kunnen rijden. Met de Tiguan eHybrid kan tot 50 km volledig elektrisch gereden worden (volgens de WLTP-testresultaten), de maximale snelheid daarbij ligt op 130 km/u.

De brandstofmotor in de hybride aandrijflijn is een 1,4 liter TSI-benzinekrachtbron. Samen met de elektromotor wordt een maximaal systemvermogen bereikt van 245 pk, het koppel komt tot 400 Nm. Het lithium-ion accupack ligt in de bodem van de auto. Opladen kan aan een regulier stopcontact of aan een publiek of thuis-laadpunt, met alleen wisselstroom. 

Starten gebeurt gewoonlijk in EV-modus. De GTE-modus, waarbij elektro- en brandstofmotor samenwerken, kan handmatig door de bestuurder worden ingesteld. In Hybrid-modus ondersteunt de elektromotor de TSI met behulp van een extra boost. De aandrijflijn wint dan ook rem-energie terug om de accu op te laden.

Overige vernieuwingen

De Tiguan van modeljaar 2021 kent meer vernieuwingen. Zo is de nieuwste, derde generatie infotainment modulair ('MIB3') beschikbaar met online connectiviteit en nieuwe diensten. Het nieuwe stuurwiel is voorzien van touch-knoppen en ook de climate control is met behulp van aanraking te bedienen. Op de neus zie je nieuwe led-matrix koplampen en de grille die door alle Volkswagen-SUV's gedragen gaat worden. Tot slot heeft VW de turbodieselmotoren schoner gemaakt.