Vandaag rolt de laatste Volkswagen e-Golf van de band. De elektrische auto maakt volledig plaats voor de Volkswagen ID.3, waarvan snel een betaalbare instapversie verschijnt.

In het Duitse Dresden rolt vandaag de laatste Volkswagen e-Golf van de band. Het is de laatste fabriek waar de elektrische Golf nog werd gebouwd. De productiefaciliteit wordt in recordtijd omgebouwd, zodat de opvolger Volkswagen ID.3 er eind januari al in elkaar gezet kan worden. Van de e-Golf, die van 2014 tot 2020 ook in Volkswagens 'hoofdstad' Wolfsburg geproduceerd werd, zijn in totaal 145.561 stuks gebouwd. 

Was de e-Golf nog een geëlektrificeerde uitvoering van een brandstofmodel, de ID.3 is vanaf de tekentafel ontworpen als elektrische auto. Hiervoor is het nieuwe platform Modular Electric Kit ('MEB') ontwikkeld. Sinds de introductie van de ID.3 op de Europese markt, afgelopen september, zijn al meer dan 28.000 stuks aan klanten afgeleverd. 

Volkswagen kondigt aan dat er begin 2021 een nieuwe, betaalbare basisversie van de ID.3 verschijnt. Overigens is de Volkswagen e-Golf nog volop als tweedehandsauto verkrijgbaar via onze website.