De beperkt verkrijgbare Kia Sportage Black Edition wordt standaard geleverd met begeerlijke uitrusting. Van buiten en binnen is de SUV afgewerkt met zwarte details.

Kia biedt de SUV Sportage in beperkte oplage aan als Black Edition. Dat betekent natuurlijk dat het exterieur en interieur zwartkleurige accenten krijgen. Zo zijn de grille, bumpers, mistlampen, dakrails en lichtmetalen wielen in deze kleur afgewerkt. Maar er is meer: Kia geeft de Black Edition een aantrekkelijke uitrusting mee. 

De stoelen, het stuurwiel, de pookknop en de deurpanelen zijn met leder bekleed. Standaard wordt de Sportage voorzien van een panorama schuif/kanteldak, stoelverwarming voor- en achterin, een automatisch te bedienen achterklep en het JBL Premium Sound System.

De nieuwste versie van het Phase II UVO Connect-infotainmentsysteem komt inclusief 8 inch touchscreen, online spraakherkenning, smartphone-comptabiliteit met de UVO-app en Online Navigation met real-time data uit de 'cloud'. Op de Black Edition zijn een actieve rijbaanassistent, grootlichtassistent en vermoeidheidsherkenning standaard. 

De Kia Sportage Black Edition is te bestellen vanaf 41.895 euro. Er ligt een 177 pk sterke 1.6 T-GDi benzinemotor in, gecombineerd met een DCT7-automaat met dubbele koppeling. De garantie bedraagt 7 jaar of 150.000 km. De auto is in zeven lakkleuren verkrijgbaar, dus niet alleen in het zwart. Kia levert de 'limited edition' vanaf half februari af.