Kia presenteert op de autosalon van Genève in maart de nieuwe Sorento. Het merk geeft nu de eerste schetsen vrij van de nieuwe SUV.

Kia heeft de nieuwe Sorento klaar staan. Op 3 maart gaat het doek eraf, maar we mogen nu alvast twee schetsen van de auto zien. Daaruit kunnen we opmaken dat het nieuwe model een meer hoekig design heeft en het opvallende chromen ‘vinnetje’ bij de C-stijl van de Proceed overneemt.

De nieuwe Sorento komt ook als hybride op de markt. Daarmee wordt de auto voor de Nederlandse markt een stuk interessanter. De lagere CO2-uitstoot zorgt voor minder BPM-belasting en dus een gunstigere verkoopprijs. Kia zal de nieuwe Sorento ook met een dieselmotor gaan aanbieden, maar of die naar Nederland komt is nog niet bekend.

Op het gebied van semi-autonoom rijden en infotainment tilt het merk de Sorento naar een hoger niveau. Verder is de nieuwe Sorento ruimer en praktischer dan voorheen, volgens Kia kan de SUV op dat gebied zelfs de concurrentie aan met grotere en duurdere modellen.