Suzuki stelt de vernieuwde Ignis voor. Enkele opvallende uiterlijke wijzigingen en een verbeterd mild-hybrid-systeem zijn de belangrijkste nieuwtjes.

De Suzuki Ignis is vernieuwd. Het opvallende autootje krijgt enkele uiterlijke kenmerken van de grotere Vitara toebedeeld, waaronder een grille met chromen elementen en aluminiumkleurige inzetstukken in de bumpers. De koplampen zijn voortaan standaard voorzien van led-techniek. Om het vernieuwde uiterlijk kracht bij te zetten, biedt Suzuki drie nieuwe kleuren aan: Tough Khaki, Caravan Ivory en Rush Yellow. Op de foto’s zie je alle drie de toevoegingen aan het kleurenpalet.

Suzuki meldt dat het mild-hybrid-systeem in de Ignis is verbeterd, waardoor de kleine SUV minder brandstof verbruikt en CO2 uitstoot. Voor het eerst is de mild hybrid-techniek ook verkrijgbaar in combinatie met een CVT-automaat.

De vernieuwde Ignis is onthuld in India en staat begin maart op de autosalon van Genève. In het tweede kwartaal van het jaar komt de nieuwste editie naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.