De Europese aflevering van de nieuwe Bentley Flying Spur is begonnen. Voor iets onder de 3 ton aan euro's is de 'Grand Touring sedan' verkrijgbaar. 

De nieuwe generatie Bentley Flying Spur staat klaar voor aflevering aan de eerste klanten. In Nederland betalen zij vanaf 297.350 euro voor het nieuwe topmodel van het Britse limousinemerk. Voorzien van een 6,0 liter W12-motor met dubbele turbo en 8-trapsautomaat met dubbele koppeling kunnen zij in alle comfort tot 333 km/u voortsnellen. Voor het eerst biedt Bentley elektronische vierwielbesturing. 

Zoals gewoonlijk past Bentley hoogwaardige en duurzame materialen toe in de passagierscabine. In een 'gewone' Flying Spur is dat onder meer hout met enkel of dubbel fineer. De topuitvoering Mulliner is afgewerkt met 3D 'diamond-quilted' leder, bijvoorbeeld op de deurpanelen.

Bentley Flying Spur

De ambachtelijke uitstraling die dat oplevert staat in contrast met de nieuwste technische snufjes die de vierdeurslimousine ook gewoon heeft. Zo kun je in plaats van de bekende analoge tellers kiezen voor een 12,3 inch HD touchscreen. Verder zijn onder meer een Night Vision-infraroodcamera en connectiviteitssysteem met wifi-hotspot aanwezig. 

Voor eigenaren met chauffeur is het fijn dat een groot aantal functies vanaf de zetels achterin zijn te bedienen. Denk aan de sfeerverlichting, zonnewering, de temperatuur en de stoelmassage. Naar wens kunnen kopers de Bentley Flying Spur verregaand personaliseren. De auto wordt al sinds november 2019 gebouwd in het Britse Crewe, in de eerste klimaatneutrale fabriek voor luxeauto's.