Ford geeft de GT een update. De supercar krijgt onder meer 22 pk extra vermogen, een nieuwe, titanium uitlaat en verbeterde aerodynamica en koeling.

Ford maakt de GT nóg een beetje sneller en beter. De 3.5 V6 turbomotor krijgt er 22 pk bij, waarmee het totaal op 669 pk komt. Ook het koppelbereik is vergroot, wat betekent dat de motor meer kracht levert over een breder toerenbereik. Daarnaast heeft Ford enkele andere technische verbeteringen doorgevoerd aan de V6.

De koeling en aerodynamica zijn verder geoptimaliseerd, aan de hand van ervaringen die Ford heeft opgedaan van de circuituitvoering van de GT. Verder is de demping aangepast,  waardoor de auto bij hoge bochtsnelheden stabieler is. Nieuw is de titanium uitlaat van specialist Akrapovic, die standaard op elke GT wordt geleverd.

De Ford GT kan vanaf nu ook zonder gekleurde lak worden besteld. Een speciale doorzichtige coating zorgt ervoor dat je de koolstofvezel carrosserie van de GT ziet. Ford noemt deze nieuwe 'kleur' Liquid Carbon (zie afbeeldingen).

De oplage van de Ford is uitverkocht en dat betekent dat de verbeteringen alleen voor klanten zijn die al een productieplaats toegewezen hebben gekregen.