BMW heeft kunstenaar Futura 2000 losgelaten op de M2. Het resultaat komt in de zomer in gelimiteerde oplage op de markt.

De BMW M2 Edition by Futura 2000 is onderdeel van een groter project, waarbij meerdere BMW’s op bijzondere wijze aangekleed zijn door graffitikunstenaar Futura 2000. Dat is de artiestennaam van de Amerikaan Leonard Hilton McGurr. De M2 Edition is de enige auto van het project die je ook daadwerkelijk kunt kopen. BMW Nederland is bezig om enkele exemplaren naar ons land te halen.

De M2 Edition by Futura 2000 is voorzien van bijzondere schilderingen, die op de bumpers en side skirts zijn aangebracht. Ook diverse dashboardpanelen zijn op kunstzinnige wijze bewerkt. De stoelen zijn bekleed met tweekleurig leer, zwart en ivoor, en afgewerkt met blauwe stiksels. 19 inch zwarte lichtmetalen wielen en speciale instaplijsten zijn ook onderdeel van de M2 by Futura 2000.

De speciale M2 heeft net als de reguliere M2 een zescilinder TwinPower turbomotor met een vermogen van 410 pk. Daarmee accelereert de coupé in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u.