Maserati-logo

Maserati start nog dit jaar met de productie van de hybride Ghibli, een jaar later volgen de elektrische GranTurismo en GranCabrio. Dit en meer lezen we in de ontwikkelings- en productieplannen die het merk dit weekend presenteert.

Het Italiaanse merk voor luxe- en performancemodellen Maserati maakt vandaag officieel de ontwikkelings- en productieplannen bekend van te elektrificeren modellen. Het merk wil alle nieuwe Maserati's voorzien van hybride of volledig elektrische aandrijflijnen en zegt er nu grotendeels klaar voor te zijn. 

Als eerste verschijnt nog dit jaar de hybride Ghibli, de 'kleinere' sedan uit het Maserati-gamma. Overigens vertelt het merk nog altijd niet om welk soort hybride aandrijving de auto krijgt. Volgend jaar staan de twee eerste puur elektrische modellen op de planning: de GranTurismo en GranCabrio. Daarvoor moet eerst de Mirafiori-fabriek van moederbedrijf Fiat, in Turijn, worden ingericht. 

Maserati's thuisfront in Modena wordt nu in gereedheid gebracht voor de nieuwe - en nog naamloze - supersportwagon, waarvan eveneens een elektrische variant zal worden uitgebracht. Aan het eind van dit kwartaal wordt gestart met de voorbereidingen van de SUV. Die zal voorzien worden van 'innovatieve technologieën', zo belooft het merk. 

In Modena komt tevens, bij de R&D-afdeling Innovation Lab, een centrum voor virtuele beleving. Klanten kunnen daar hun te bestellen model ervaren met een statische simulator, een 'Driver-in-Motion' dynamische simulator en met het User eXperience-ontwikkelingslab.