Kia presenteert de volledig nieuwe Sorento. Het SUV-topmodel van het merk in Europa heeft een nieuw design en nieuwe techniek.

Kia geeft de eerste foto’s en informatie vrij van de nieuwe Sorento, voorafgaand aan het debuut van de SUV op de autosalon van Genève volgende maand. De nieuwste editie moet zowel qua ruimte als uitstraling bij SUV’s uit hogere segmenten in de buurt komen.

Het design van het model is duidelijk anders dan dat van de uitgaande Sorento. Een meer rechtopstaande neus, veel chroom, een langere motorkap en kortere overhangen voor en achter geven de Sorento een heel nieuw gezicht. Ook opvallend is de chromen vin bij de C-stijl, een ontwerpelement dat de nieuwe Sorento deelt met de Kia Proceed.

Ten opzichte van het uitgaande model staat de Sorento op een nieuw platform, waardoor nieuwe technische toepassingen mogelijk zijn. Eén daarvan is hybridetechniek, waarmee de SUV fors minder brandstof zal verbruiken. Kia maakt nog geen technische details bekend, daarvoor moeten we nog even wachten tot de publiekspresentatie volgende maand.