Maserati kondigt aan dat de productie van de vernieuwde Levante en Quattroporte in juli begint. De onthulling van de modellen zal waarschijnlijk in mei plaatsvinden.

Maserati vernieuwt dit jaar zijn modelgamma. Ook de SUV Levante en het topmodel Quattroporte moeten eraan geloven. De vernieuwde versies van deze modellen worden in het voorjaar gepresenteerd en komen vlak na de zomer naar Nederland. Beide auto’s worden voorzien van een hybride aandrijflijn, waarover we binnenkort meer informatie krijgen. Eerder start namelijk al de verkoop van de vernieuwde Ghibli met hybride-aandrijving, waarvan de productie al is begonnen. De presentatie van dat model is waarschijnlijk over enkele weken, op de autosalon van Genève.

De Levante en Quattroporte worden technisch op meer vlakken bijgeschaafd. Zo krijgen de modellen verbeterde rijhulpsystemen en een moderner infomediasysteem. Ook zullen er kleine uiterlijke wijzigingen zijn en nieuwe, luxe aankledingsmogelijkheden in het interieur.

De Levante en Quattroporte blijven ook leverbaar met de bestaande benzine en dieselmotoren. De hybrideversie zal in Nederland waarschijnlijk het meest aantrekkelijk worden, door de relatief lage CO2-belasting in vergelijking met de niet-hybrideversies.