BMW plakt voor het eerst in de 3 Serie het M-label op een dieseluitvoering. Met een vermogen van 340 pk en een koppel van 700 Nm zijn de prestaties daarvoor indrukwekkend genoeg.

BMW introduceert de M340d xDrive, als Sedan en als Touring. De snelle dieseluitvoering mag het M-label dragen, dankzij het vermogen van 340 pk en het koppel van 700 Nm. De zescilinder dieselmotor is uitgerust met een 48 Volt mild hybrid-systeem om het verbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Zo schakelt de dieselmotor automatisch uit onder de 15 km/u bij het afremmen of uitrollen. BMW geeft een verbruik op 5,3 l/100 km (1 op 18,8).

Een laag verbruik is mooi, maar het gaat bij de M340d natuurlijk vooral om de sportieve prestaties. Het bekende sprintje van 0 naar 100 km/u legt de Sedan af in 4,6 seconden, de Touring heeft 0,2 tellen langer nodig. Zoals gebruikelijk is de topsnelheid afgeregeld op 250 km/u.

De M340d is technisch opgewaardeerd door BMW’s M-afdeling. De technici hebben onder meer de remmen, de vering, de automaat, de besturing en de uitlaat onder handen genomen. Ook beschikt de snelle dieseluitvoering over een M sportdifferentieel. De uiterlijke verfraaiingen, zowel aan de buitenkant als in het interieur, mogen niet onvermeld blijven.

De M340d komt in april naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.