Na de reguliere GLE verbouwt Mercedes-AMG nu ook de GLE Coupé. Het resultaat heet voluit Mercedes-AMG GLE 63 4Matic+ Coupé.

Mercedes-AMG presenteert de GLE 63 4Matic+ Coupé. De nieuwe topuitvoering heeft 571 pk vermogen en 750 Nm koppel. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan is er ook nog de GLE 63 S, met 612 pk en 850 Nm. Beide versies hebben een 4.0 V8 biturbomotor, die is uitgerust met mild hybrid-ondersteuning. Een kleine elektromotor kan kortstondig 16 kW extra vermogen en 250 Nm koppel leveren, bijvoorbeeld bij het accelereren. Dat doet de AMG-uitvoering in slechts 4,0 seconden, de S-versie zelfs in 3,8.

Om het vermogen, de enorme koets en het wagengewicht in toom te houden is de GLE Coupé voorzien heel veel hulpsystemen, zoals actieve rolstabilisatie, elektronisch aangestuurde dempers en luchtvering. Middels zes rijstanden, zeven voor de S-uitvoering, kan je de auto naar eigen smaak afstemmen. Er zijn drie sportstanden en twee terreinstanden, maar ook een comfort-instelling en een stand waarin je de verschillende parameters zelf kunt instellen.

Uiteraard is de GLE 63 Coupé aangekleed naar AMG-maatstaven, met onder meer de bekende AMG-grille, dorpelverbreders, grote lichtinlaten en 22 inch lichtmetalen wielen. Ook het interieur is voorzien van een sportieve aankleding.

De Mercedes-AMG GLE 63 4Matic+ Coupé komt later dit jaar naar Nederland. Op de prijzen moeten we nog even wachten.