Volkswagen plakt voor het eerst zijn sportieve R-label op een hybridemodel. De Touareg R is dan ook niet zomaar een hybride, maar een met 462 pk en 700 Nm.

Volkswagen presenteert de krachtigste Touareg ooit. De Touareg R heeft een naast een 340 pk sterke 3.0 V6 benzinemotor een elektromotor met 100 kW (136 pk), waarmee de SUV volledig elektrisch kan rijden. Volkswagen geeft nog geen range op, maar maakt wel alvast dat de topsnelheid in dat geval 140 km/u bedraagt. De Touareg R heeft een accupakket van 14,1 kWh, dat onder de bodem van bagageruimte is weggewerkt.

In de gecombineerde rijmodus is de maximale snelheid begrensd op 250 km/u. Het vermogen dat de twee motoren samen kunnen leveren is 462 pk, het koppel bedraagt maar liefst 700 Nm. De Touareg regelt automatisch de meest ideale aandrijving, maar de bestuurder kan de werking van het hybridesysteem ook zelf bepalen.

De Touareg R is aangekleed met diverse donkere accenten en 20 inch wielen. De auto die je op de foto’s ziet is zelfs van 22 inch wielen voorzien, die optioneel verkrijgbaar zijn. Ook het interieur is sportief aangekleed, met onder meer sportstoelen en donkere bekleding.

De prijzen van de Touareg R zijn nog niet bekend.