Mercedes-Benz geeft de eerste foto’s vrij van gecamoufleerde testmodellen van de EQA, het volgende volledig elektrische model van het merk. De onthulling vindt later dit jaar plaats.

De Mercedes-Benz EQC krijgt nog dit jaar een kleine broer, de EQA. Het merk voert op dit moment intensieve tests uit met het nieuwe model in het noorden van Zweden. Op de foto’s die het merk vrijgeeft zien we bestickerde prototypes door de sneeuw rijden.

Mercedes-Benz noemt de EQA in het persbericht ‘het elektrische neefje van de GLA’, waarmee meteen duidelijk is hoe we de auto moeten positioneren. In 2017 liet het merk al de Concept EQA zien, maar dat is meer een sportieve hatchback dan een SUV. Met het studiemodel zal de productieversie dus weinig overeenkomsten hebben.

De EQA is kleiner en wordt betaalbaarder dan de luxe EQC, die Mercedes-Benz sinds eind vorig jaar in de showrooms heeft staan. Informatie over rijbereik, vermogen en prestaties is nog niet bekend, die maakt Mercedes-Benz pas later dit jaar bekend.