Mild hybrid techniek, een nieuwe 1.5 benzinemotor, nieuwe veiligheidssystemen en diverse uiterlijke wijzigingen: dat zijn de belangrijkste nieuwtjes die Hyundai aankondigt voor de i30. Het vernieuwde model wordt op de autosalon van Genève gepresenteerd.

Hyundai heeft de i30 vernieuwd. De hatchback, Fastback en Wagon hebben een nieuwe neus met scherpere lijnen, in navolging van de nieuwe i20. Nieuwe wielen en kleuren en een gewijzigde achterbumper zijn ook present, net als een nieuwe lichtsignatuur aan de voor- en achterkant. In het interieur heeft Hyundai de ventilatieroosters hertekend en zijn nieuwe kleuren beschikbaar.

Op het dashboard prijkt een nieuw, 10,25 inch touchscreen, terwijl het instrumentenpaneel van een 7 inch beeldscherm is voorzien. Hyundai introduceert diverse nieuwe actieve veiligheidssystemen op de i30, zoals een rijbaanassistent, een dodehoeksysteem en een systeem dat probeert aanrijdingen van achteren te voorkomen.

Op motorgebied zijn er diverse nieuwtjes. Het merk introduceert mild hybrid-techniek op de 120 pk 1.0 T-GDI-motor en de 1.6 CRDi diesel met 136 pk. Nieuw is een turboloze 1.5 instapmotor met 110 pk. Dezelfde 1.5, maar dan met turbo, vervangt de 1.4-motor en levert bovendien 20 pk meer. De nu 160 pk sterke uitvoering is bovendien uitgerust met mild hybrid-ondersteuning. Verder blijft de 1.6 CRDi diesel met 110 pk ongewijzigd leverbaar. Alle motoren, op de 1.5 instapversie na, zijn optioneel te verkrijgen met zeventraps automaat.

De vernieuwde i30 komt aan het eind van de zomer naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.