Mercedes-AMG maakt het aanbod van compacte, sportieve modellen compleet met de GLA 45 4Matic+. De SUV krijgt dezelfde krachtige 2.0 turbomotor als de A-Klasse en CLA.

Mercedes-AMG neemt de GLA onder handen. Er was al een 35 ‘AMG-light’ van de SUV, maar nu komt de ‘echte’ AMG-uitvoering: de GLA 45 4Matic+. Deze heeft een met de hand geassembleerde 2.0 turbomotor aan boord, met 387 pk en 480 Nm. In de S-versie levert de benzinemotor zelfs 421 pk en 500 Nm. Die laatste heeft 40 pk meer dan de vorige AMG-versie van de GLA, maar de cijfers zijn exact gelijk aan die van de A 45 en CLA 45.

De compacte SUV sprint in slechts 4,4 seconden (4,3 seconden voor de S-versie) van 0 naar 100 km/u. De krachten worden dankzij het slimme 4Matic+-systeem op de ideale manier over de vier wielen verdeeld. Uiteraard zijn het onderstel, de remmen en de besturing door AMG aangepakt. Ook heeft de sportieve versie een versterkte carrosserie, met onder meer een aluminium plaat onder de motor. Middels diverse rijprogramma’s zijn alle parameters naar eigen smaak af te stemmen.

De GLA 45 draagt de bekende AMG-grille met verticale spijlen. Bumpers, skirts, spoilers en grote lichtmetalen wielen zijn uiteraard aanwezig, net als een sportief aangekleed interieur. Ook digitaal ademt de GLA 45 AMG-taal, omdat de lay-out van het MBUX multimediasysteem in AMG-stijl is uitgevoerd.

De Mercedes-AMG 45 4Matic+ komt later dit jaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.