Bezoekers van de autosalon van Genève kunnen de première meemaken van de sportieve Seat Tarraco FR. De vanafprijzen zijn al bekend.

Seat neemt een nieuwe uitvoering van de SUV Tarraco mee naar de autosalon van Genève. In de tweede week van maart trekt het Spaanse merk het doek van de sportieve Tarraco FR af. Dan zal het merk de prestaties bekendmaken.

De nieuwkomer krijgt een sportonderstel mee om dynamisch te kunnen rijden. Seat geeft nog geen overzicht van de straks verkrijgbare motoren, wel dat de instapversie bestaat uit de handgeschakelde 1.5 TSI-benzinekrachtbron met 150 pk. Die kun je - vanaf een nog nader bekend te maken datum - bestellen voor 40.990 euro. Zakelijke rijders kunnen leasen vanaf 275 euro netto per maand aan bijtelling. 

Om de FR van andere Tarraco-uitvoeringen te onderscheiden let je op de bredere wielkasten, grote 19 inch lichtmetalen FR-wielen en de sportieve achterspoiler. De dakrails, raamomlijstingen en buitenspiegels worden donker uitgevoerd. Wie wil kan de Tarraco FR straks bestellen met 20 inch velgen of in exclusieve Merlot Red-lakkleur. De auto komt in elk geval met elektrisch verstelbare kuipstoelen inclusief geheugenfunctie. Verder heb je als rijder aluminium pedalen, een sportstuur met FR-logo en een 9,2 inch groot infotainmentsysteem.