Aiways U5

Aiways begint in augustus met de verkoop van de U5, een volledig elektrisch aangedreven SUV. Het nieuwe Chinese automerk gaat geen showrooms in ons land openen, maar wil zijn auto’s via internet gaan verkopen.

Aiways maakt informatie bekend over de uitrol van het merk in Europa. Nederland zit bij de eerste Europese landen waar de verkoop van de U5 van start gaat. De elektrische SUV wordt vanaf augustus aangeboden in ons land via internet. Oorspronkelijk zou het merk in april al beginnen, maar de uitbraak van het coronavirus heeft de introductie vertraagd.

Aiways gaat in Nederland servicepartners aanwijzen, die de aftersales en het onderhoud van de modellen kunnen verzorgen. Welke dat zijn maakt het merk later bekend. Aiways belooft dat de U5 niet vaak naar de garage hoeft, de onderhoudsinterval is maar liefst 100.000 kilometer.

De U5 is een volledig elektrische SUV die qua formaat vergelijkbaar is met de Nissan X-Trail. Het model heeft een rijbereik van 460 kilometer. De prijzen van de U5 worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.