Ford herziet het assortiment van de Fiesta in 2020. De uitrusting is uitgebreid, de 1.0 EcoBoost-motor is vernieuwd en het infomediasysteem heeft een nieuwe lay-out.

Ford voert diverse wijzigingen door aan de Fiesta voor 2020. De 1.1 benzinemotor, die verkrijgbaar was met 70 en 85 pk, wordt voortaan alleen geleverd met 75 pk. De 100 pk sterke uitvoering van de 1.0 EcoBoost turbomotor wordt vervangen door een versie met 95 pk, die op diverse punten is aangepast om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. De motor is onveranderd ook met 125 pk te verkrijgen en ook de 200 pk sterke ST-uitvoering en de 1.5 TDCi dieselmotor met 85 pk blijven leverbaar in 2020.

Het Sync3-infomediasysteem van de Fiesta heeft een nieuwe lay-out, die er moderner uitziet en eenvoudiger is in gebruik. De versie met navigatiesysteem kan draadloos worden geüpdatet met de nieuwste kaarten. De slimme cruise control past vanaf nu de snelheid automatisch aan het geldende maximum aan. Verder is de subwoofer van het optionele B&O-audiosysteem nu kleiner, waardoor er meer bagageruimte overblijft.

Nieuwe uitvoeringen

Tussen de uitvoeringen Trend en Titanium komt het nieuwe uitrustingsniveau Connected. Dat is ten opzichte van de Fiesta Trend uitgerust met onder meer het Sync3 infomediasysteem met 8 inch beeldscherm, airconditioning en cruise control. Ook de Titanium en ST-Line uitvoeringen krijgen voortaan het grote, 8 inch aanraakscherm standaard. Verder is de uitrusting van deze versies uitgebreid met parkeersensoren en led-dimlichten. Optioneel kunnen kopers nu kiezen voor de X-Series, waarmee de Fiesta Titanium en ST Line voorzien worden van een navigatiesysteem, een B&O audio-installatie en automatisch grootlicht.

De prijzen van de vernieuwde Fiesta beginnen bij 17.250 euro. De 2020-editie is per direct verkrijgbaar.