Het herboren merk Fisker maakt meer informatie bekend over zijn elektrische SUV Ocean. Ook kunnen we het model nu eindelijk van alle kanten bekijken.

Fisker maakt nieuwe informatie bekend over de Ocean, een elektrische SUV met een rijbereik van zo’n 480 kilometer. We weten nu ook het vermogen van de auto, namelijk 225 kW (305 pk). Dit is de krachtigste uitvoering, die is voorzien van twee elektromotoren die alle vier de wielen aandrijven. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan met deze uitvoering in zo’n 3 seconden. Er komt ook een variant met één elektromotor, daarvan zijn nog geen cijfers bekend gemaakt.

De Ocean is met een lengte van 4,64 meter iets korter dan bijvoorbeeld een BMW X3, maar tegelijkertijd een stuk breder en lager dan de meeste andere auto’s in het middelgrotere SUV-segment. De Fisker heeft vijf zitplaatsen en een kofferbak met een inhoud van 566 liter, met de achterbank omlaag is er maximaal 1.274 liter laadruimte beschikbaar. Het interieur is gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen. Op het dashboard prijkt een 16 inch groot aanraakscherm, als aanvulling op het digitale instrumentarium en de head-up display.

Een auto reserveren, tegen een aanbetaling van 250 dollar (225 euro), was al enige tijd mogelijk, ook voor geïnteresseerden in Nederland. De leveringen beginnen in 2022.