Toyota voegt een 2.0 viercilindermotor toe aan het assortiment van de GR Supra. De nieuwe motor heeft minder vermogen dan de zescilinder, maar weegt ook minder.

Toyota breidt het motoraanbod van de GR Supra uit met een 258 pk en 400 Nm sterke 2.0 viercilindermotor. Die is, net als de zescilinder in de sportcoupé, afkomstig van BMW en gekoppeld aan een achttraps automaat. De GR Supra accelereert met de nieuwe motor in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Het nieuwe blok weegt 100 kilogram minder en dat komt de rij-eigenschappen van de auto ten goede. Om de ideale gewichtsverdeling van 50 procent voor en 50 procent achter te kunnen behouden met de lichtere motor, heeft Toyota diverse wijzigingen aangebracht.

De GR Supra 2.0 wordt leverbaar in twee Launch-uitvoeringen, waarvan de uitrusting in ieder geval bestaat uit een multimediasysteem met 8,8 inch touchscreen, alcantara bekleding op de stoelen, 18 inch lichtmetalen wielen en diverse actieve rijhulpsystemen.

Toyota maakt volgende maand de prijzen bekend en in maart begint de verkoop.