Schets compacte SUV Toyota

Toyota presenteert binnenkort een compacte SUV, die op het platform van de Yaris wordt gebouwd. Het model komt onder de C-HR in het modelgamma van Toyota.

Toyota breidt zijn modelaanbod in Europa uit met een compacte SUV. Wanneer de auto wordt gepresenteerd is nog niet bekend, maar het merk belooft dat dit ‘binnen niet al te lange tijd’ zal zijn. Toyota geeft wel alvast een schets vrij van het nieuwe model, maar veel kunnen we daar nog niet uit opmaken. Een naam is ook nog niet bekend, ook die zal het merk later pas bekend maken.

De SUV gebruikt de technische basis van de Yaris en zal net als dat model in Frankrijk van de band gaan lopen. Hoewel de technische verwantschap met de nieuwe Yaris dus groot is, krijgt de SUV een heel eigen design. Volgens Toyota wordt het ‘geen opgehoogde Yaris’ en heeft het model ‘een sportief design met een eigen persoonlijkheid’.

Uiteraard zal de SUV ook als hybride leverbaar worden, net als de andere modellen van Toyota. Over een eventuele volledig elektrische uitvoering is nog niets bekend.