Skoda introduceert de Kamiq Scoutline. Met deze nieuwe uitvoering, die later ook op andere Skoda-modellen wordt uitgerold, krijgt de compacte SUV de looks van een Scout-uitvoering, maar niet de techniek.

Skoda presenteert de nieuwe uitvoering Scoutline en de Kamiq mag het spits afbijten. Bij de Scoutline wordt de auto voorzien van de looks van de Scout-modellen, maar niet van vierwielaandrijving. Die optie is bij de Kamiq overigens niet eens leverbaar.

Bij de Kamiq Scoutline zijn de wielkasten voorzien van een zwarte beschermingsrand, net als de dorpels. In de bumpers zijn aluminiumkleurige inzetstukken te vinden en de spiegelkappen en dakrails zijn ook in die metaalkleur uitgevoerd. De lichtmetalen wielen, die standaard in maatje 17 inch worden geleverd, zijn voorzien van antracietkleurige accenten. Een Scoutline-badge maakt de aankleding aan de buitenkant compleet. Binnenin vind je sierpanelen met ‘ash-wood’ afwerking, chromen lijsten rondom de ventilatieroosters, speciale bekleding en aluminiumkleurige pedalen.

Met welke motoren Skoda de nieuwe uitvoering in Nederland gaat leveren is nog niet bekend. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie, die voor juni staat gepland, bekend gemaakt.