Elektrisch platform Subaru en Toyota

Subaru kondigt tijdens een ‘technology briefing’ zijn eerste volledig elektrische model aan. Het gaat om een SUV-achtige auto die op een volledig nieuw platform staat.

Ook het merk Subaru ontkomt niet aan het elektrificeren van zijn modellen. Het merk rolt op dit moment de eerste hybridemodellen uit en is ondertussen bezig met de ontwikkeling van een nieuw platform voor elektrische auto’s. Hiervoor werkt Subaru samen met Toyota, dat op deze technische basis ook elektrische modellen gaat uitbrengen. Het nieuwe platform is nodig omdat de huidige bodemplaat die Subaru gebruikt niet geschikt is voor volledig elektrische aandrijving.

De eerste elektrische Subaru is een SUV-achtig model, dat ongeveer het formaat heeft van de Forester. Technische details geeft het merk nog niet vrij, maar het duurt dan ook nog even voordat het model verschijnt. Subaru wil de auto in 2025 op de markt brengen, maar of de elektrische SUV dan ook meteen naar Europa komt is nog maar de vraag.

Het merk heeft als doel dat over 10 jaar 40 procent van alle verkochte Subaru’s geëlektrificeerd is. Dat wil zeggen: hybride of volledig elektrisch. De nieuwe elektrische SUV moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan die doelstelling.