Mercedes-Benz maakt de eerste informatie bekend over de vernieuwde E-Klasse, die binnenkort wordt onthuld. De auto krijgt de beschikking over de nieuwste techniek die het merk in huis heeft.

Mercedes-Benz tilt de E-Klasse naar een hoger technologieniveau. In de zomer start de verkoop van het vernieuwde model, dat is uitgerust met slimme rij-assistentiesystemen en autonome rijfuncties. Zo kan de vernieuwde E-Klasse bijvoorbeeld op basis van verkeersinformatie autonoom de snelheid aanpassen. Andere nieuwe rijhulpjes zijn de intelligente file-assistent, nog slimmere botspreventiesystemen en een dodehoeksensor met uitstapwaarschuwing.

Uiteraard wordt de E-Klasse uitgerust met de nieuwste versie van het MBUX-infomediasysteem van Mercedes-Benz. Standaard beschikt elke uitvoering over twee 10,25 inch grote beeldschermen, die ondere met touchpads op het stuur bediend kunnen worden. Ook nieuw is de parkeerbewaking via de app van Mercedes-Benz, waarbij je als eigenaar automatisch melding krijgt als er iets gebeurt met de auto – bijvoorbeeld een aanrijding of inbraak.

De vernieuwde E-Klasse wordt leverbaar in zeven verschillende plug-in hybrideversies, waaronder van de E-Klasse Estate. Ook introduceert het merk nieuwe motoren in de Limousine en Estate. De Coupé en Cabriolet worden later dit jaar vernieuwd.