Tesla Model Y

De eerste auto’s worden pas begin 2021 geleverd in Nederland, maar Tesla past nu al het aanbod van de Model Y aan. De SUV is vanaf nu alleen bestellen als Dual Motor, met vierwielaandrijving.

Tesla brengt het aantal te bestellen uitvoeringen van de Model Y terug tot twee. Het merk biedt de elektrische SUV vanaf nu alleen nog aan als Dual Motor, met twee elektromotoren die samen alle vier de wielen aandrijven. Je kunt daarbij kiezen uit de Longe Range-uitvoering of de sportieve Performance. Eerder bood Tesla nog een Longe Range-uitvoering aan met één elektromotor.

Tesla heeft ook de prijzen aangepast. De Dual Motor Long Range kost nu 65.018 euro, terwijl de Performance-uitvoering voor 71.018 euro te bestellen is. De enige opties zijn Autopilot, twee extra zitplaatsen en andere wielen en kleuren.

Tesla verwacht nog steeds dat de eerste auto’s begin 2021 geleverd kunnen worden in ons land. Een jaar later volgt de Standard Range-uitvoering, met een rijbereik van 390 kilometer. De Model Y komt in de Longe Range uitvoering 505 kilometer ver op een acculading.