Toyota introduceert de speciale Aygo X-JBL, natuurlijk met een audiosysteem van het bekende speakermerk. Wie van oranje houdt kan deze stadsauto kopen of privéleasen.

Toyota neemt per direct een nieuwe Aygo-uitvoering op in het assortiment, de X-JBL. Je kent JBL waarschijnlijk als leverancier van luidsprekers en daarvan vind je er dan ook vijf in de auto, aangevuld met een premium audiosysteem van het merk. 

De auto zelf valt op door de oranje accenten. De kleur is te zien op het dak, de buitenspiegels, de bumpers en onderaan de flanken. In het interieur keert de tint terug als biezen en stiksels op de antracietkleurige, stoffen bekleding, en op de ventilatieroosters en vloermatten. Opvallend? Jazeker, maar wij houden van oranje. 

Standaard wordt de Toyota Aygo X-JBL ook nog voorzien van de metallic lak Charcoal Grey, mistlampen, privacy glass, 15 inch lichtmetalen wielen, automatische airco, achteruitrijcamera, lichtsensor, donkere hemelbekleding en een met leder beklede pookknop. Het infotainmentsysteem heeft een 7 inch touchscreen, DAB+ en smartphone-aansluiting via Apple CarPlay of Android Auto. 

In het vooronder ligt de 1,0 liter VVT-i driecilindermotor met 72 pk. Naar wens bestel je deze Aygo met handbak of X-Shift automaat. De prijzen beginnen bij 16.145 euro. Private lease via het merk kan vanaf 259 euro per maand, bij 48 maanden looptijd en 10.000 te rijden kilometer per jaar.