Suzuki heeft een nieuw topmodel: de Across. Samen met Toyota heeft het merk een krachtige SUV cross-over neergezet waarmee je offroad kunt gaan én volledig elektrisch rijden kan.

Suzuki presenteert het nieuwe topmodel, de Across. Het is een SUV waarmee je ook buiten de gebaande paden kunt rijden. Daarvoor beschikt de Across over het E-Four vierwielaandrijfsysteem, waarbij een onafhankelijke 40 kW-elektromotor de achterwielen aandrijft. De reguliere aandrijflijn zit bij de voorwielen. Het 4x4-systeem verdeelt het koppel over de voor- en achteras, wat een gunstig effect heeft op het weggedrag in bochten en op de stabiliteit op gladde oppervlakken. De Trail Mode automatische 'limited-slip' differentieel zorgt voor grip en controle. De SUV heeft een bodemvrijheid van 190 mm.

De Suzuki Across beschikt over een fors systeemvermogen van 306 pk uit een plug-in hybride aandrijflijn. De elektromotor genereert genoeg koppel om snel te zijn bij lage snelheden; binnen 6,0 seconden sprint je vanuit stilstand naar 100 km/u. In EV-modus kun je tot 75 km volledig elektrisch rijden. Voor de soepele acceleratie bij hogere snelheden is er de 2,5 liter viercilinder benzinemotor. Verder bestaat de aandrijflijn uit een 18,1 kWh lithium-ion accupack en een automatische transmissie.  

Als topmodel van het Suzuki-gamma voorziet de standaarduitrusting in onder meer 19 inch lichtmetalen wielen, automatische airco, navigatie, een touchscreen van 9 inch met navigatiesysteem, Apple CarPlay en Android Auto. Het Suzuki Safety System Pro biedt allerlei veiligheids- en rijhulpfeatures waaronder een botspreventiesysteem en een blindehoekmonitor. De cross-over verschijnt in zes lakkleuren.

Suzuki heeft de auto samen met Toyota ontwikkeld, iets dat in de toekomst vaker gaat gebeuren. De marktintroductie vindt plaats aan het eind van het derde kwartaal. Dan maakt Suzuki de Across-prijzen bekend.