Toyota Aygo

Met het rapportcijfer 8,7 is het merk Toyota door de Consumentenbond uitgeroepen tot Meest Betrouwbare Merk 2019. In de top 10 van modellen met de minste mankementen staan liefst vijf Toyota-modellen.

De Consumentenbond heeft een betrouwbaarheidsonderzoek uitgevoerd onder 24 automerken en honderdvijftig verschillende automodellen. Nederlandse automobilisten konden hierbij aangeven welke mankementen hun auto vorig jaar had. Toyota blijkt het merk waarvan de minste problemen gemeld zijn. Het kreeg als rapportcijfer een 8,7. 

Net als in het recente onderzoek van de Duitse Adac staat de Toyota Aygo op de eerste plek, nu niet alleen in z'n segment maar van alle onderzochte automodellen. De Aygo deelt de toppositie met de Toyota Verso-S, een model dat inmiddels alleen nog verkrijgbaar is als occasion. Het betrouwbaarheidsrapportcijfer van de twee is een prachtige 9,6.

Er staan nog drie Toyota's in de top 10 van de Consumentenbond. Dat zijn de C-HR op de derde plek, de huidige Yaris op plaats 4 en de Auris op de zesde positie. Laatstgenoemde is nog altijd als tweedehands leverbaar. 

In het onderzoek heeft de Consumentenbond de zwaarte van de gemelde problemen meegewogen. Een mankement waarbij de auto niet meer verder kon rijden werd sterker aangerekend dan een reparatie die wachten kon.