Skoda is klaar voor de introductie van de reguliere Octavia-modellen. Per direct kun je de eenliter benzineversie bestellen, vanaf september komen daar de uitvoeringen met milde hybride, plug-in hybride en op aardgas bij.

De First Editions rijden alweer enige tijd rond, nu start de verkoop van de reguliere modellen van de nieuwe generatie Skoda Octavia. Per direct kun je de hatchback of Combi (stationwagon) bestellen met 110 pk sterke 1.0 TSI-benzinemotor. Die verbruikt gemiddeld 5,2 l/100 km (de Combi 5,3) aan brandstof volgens de WLTP-test.

Uitvoeringen en prijzen benzinemotor

De prijzen van de Ambition-uitvoering starten bij 27.290 euro. Met dit niveau beschik je over het infotainmentsysteem Columbus met navigatie, Skoda Connect, Smartlink, de digitale Virtual Cockpit, volautomatische airco, cruise control en nog meer fraais voor een basismodel. Het uitrustingsniveau Style voegt onder meer een LTE 4G-internetmodule toe, draadloze smartphone oplaadfunctie, stoelverwarming en extra donkere ramen achteraan. 

Met het oog op leaserijders zijn er ook de Business-uitvoeringen, al vanaf 26.990 euro. De Business Edition biedt hetzelfde als de reguliere Ambition-versie, aangevuld met een elektrisch bedienbare achterklep, parkeersensoren voor en achter, de internetmodule en draadloze oplader en meer. Ook zijn er de uitvoeringen Sport Business - met onder meer een multifunctioneel lederen sportstuur, sportstoelen, plus zwarte in- en exterieur accenten - en de Business Edition Plus - met adaptieve cruise control, 3-zone climate control, Side Assist enzovoort.  

Prijzen Skoda Octavia 1.0 TSI (110 pk) 6-handbak
Uitvoering Vanafprijs*
Ambition 27.290 euro
Style 29.090 euro
Business Edition 26.990 euro
Sport Business 27.390 euro
Business Edition Plus 29.490 euro

* Combi 1.500 euro meerprijs

Alternatieve motoriseringen volgen snel 

In september worden meer motoriseringen leverbaar. De 1.0 TSI e-Tec krijgt milde hybridetechniek die vrij te komen energie opslaat en teruggeeft bij het optrekken, of bij het 'coasten' met uitgeschakelde motor. Deze motorisering (110 pk) komt altijd met 7-traps DSG-automaat. De tweede variant is de plug-in hybride Octavia iV 1.4 TSI, waarvan de benzinemotor samenwerkt met een elektromotor en accuutje (systeemvermogen 204 pk). Zodoende kan tot 60 km (WLTP) volledig elektrisch gereden worden. Tot slot rijd je op aardgas met de 1.5 TSI G-Tec (131 pk). De actieradius daarvan ligt op 500 km (WLTP), maar je rijdt een schoner dan met benzine.