Voor wie het nooit zwart genoeg kan zijn verschijnt de Toyota RAV4 Hybrid Black Edition. Zowel het ex- als interieur zijn in de donkere kleur uitgevoerd.

De naam zegt het al: de nieuwe Toyota RAV4-uitvoering Hybrid Black Edition verschijnt alleen als hybride en bijna volledig in de kleur zwart. Toch valt er meer te vertellen over deze speciale Toyota. Zo voegt het merk een extra complete uitrusting toe. 

Die bestaat uit bijvoorbeeld een premium JBL-audiosysteem met negen speakers, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, stoelverwarming op de voorstoelen, smartphone-uitwisseling met Apple CarPlay of Android Auto én draadloos laden, parkeersensoren, een camerafunctie op de binnenspiegel, een 360 graden monitor en dodehoekdetector. 

Het zwarte uiterlijk bestaat uit de Midnight Black-carrosserielak en bijpassende sierelementen. Die zitten bijvoorbeeld op de grille, voorbumper, spiegelbehuizing, raamstijlen en achterspoiler. In het interieur is de hemel met zwarte bekleding afgewerkt en zijn de stoelen bekleed met zwart synthetisch leder - alleen de stiksels zijn grijs. 

De 2.5 hybride komt standaard met automatische transmissie. In tweewielaangedreven versie beschik je over 218 pk vermogen, met All-Wheel Drive over 222 pk. Achter laatstgenoemde uitvoering kun je tot 1.650 kg geremd gewicht meetrekken, ideaal voor de caravan. Toyota maakt de prijzen bekend voordat de Black Hybrid Edition eind 2020 bij de dealers arriveert.