De plug-in hybride BMW X2 xDrive25e wordt in de verkoop genomen. Wil je er een bestellen, houd dan rekening met een vanafprijs van 51.600 euro.

Begin dit jaar kondigde BMW aan de SUV BMW X2 te voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Toen gaven wij al uitgebreide aandrijflijn specificaties. Nu de verkoopstart aanstaande is - in juli staat de xDrive25e in de showrooms - is het tijd om de prijs te onthullen: vanaf 51.600 euro kunnen consumenten de stekkerhybride-SUV meekrijgen. 

De xDrive25e heeft een lifestyle-uitstraling. Wil je liever een sportieve look kies dan voor de uitvoeringen Model M Sport en Model M Sport X. In de basisuitrusting zijn 17 inch lichtmetalen wielen standaard opgenomen, evenals een elektrisch te bedienen achterklep, Park Distance Control achter, 2-zone airco en cruise control. 

Het front van de SUV krijgt verschillende designelementen in hoogglans zwart mee. De carrosseriekleur Phytonic Blue metallic is nieuw in het assortiment. Ook is de (led-)bochtverlichting voorzien van een nieuwe functie, die bij beperkt zicht de weerszijden van de weg zo goed mogelijk uitlicht. 

BMW heeft de wielophanging 10 mm verlaagd ten opzichte van de conventioneel aangedreven X2. Het accupakket is onder de achterbank aangebracht. Daardaar blijft minimaal 410 liter bagageruimte over. Door de achterste zitrij neer te klappen kun je zelfs 1.290 liter bagage kwijt. Desgewenst voorziet de BMW-dealer je ook van een BMW i Wallbox of Charging Card.