De vernieuwde Mercedes-Benz E-Klasse Coupé en Cabriolet zijn straks ook verkrijgbaar als AMG 53-model. Diens drieliter zescilinder is, net als de motoren van reguliere modellen, voorzien van milde hybride techniek voor extra power zonder turbogat.

Afgelopen week presenteerde Mercedes-Benz de vernieuwde E-Klasse Coupé en Cabriolet. Daarvan verschijnt ook een AMG-performanceuitvoering, in de vorm van de E 53 4Matic+. Laatstgenoemde aanduiding geeft aan dat de E-Klasse AMG Coupé en Cabrio beschikken over de volledig variabele vierwielaandrijving met de naam AMG Performance 4Matic+. 

Onder de kap ligt verder een 3,0 liter zescilinder-in-lijn motor voorzien van EQ Boost startdynamo. Daarmee kan het vermogen van maximaal 435 pk bij een versnelling een extra powerboost krijgen van 22 pk. Daarmee ontbreekt een turbogat. Het koppel, maximaal 520 Nm, wordt dan door het 48V-systeem voorzien van liefst 250 Nm extra trekkracht. Verder zorgt het milde hybridesysteem voor het verschuiven van het belastingspunt, 'zeilen' met de motor uit, terugwinnen van energie en het bijna ongemerkt herstarten van het start/stop-systeem. Performance met een groen tintje dus. 

Mercedes-AMG E53 4Matic+ Coupé

Packs en standaarduitrusting

Je kunt de AMG Speedshift TCT 9G-transmissie desgewenst zelf bedienen met schakelflippers achter het (vernieuwde) AMG Performance-stuurwiel. Met het AMG Driver's Package wordt de elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u verhoogd tot 270 km/u. Voor het eerst is het AMG Dynamic Plus-pakket leverbaar bij de zescilindermotor. Dit pack zorgt voor een intensere rijbeleving, onder andere door het Race-rijprogramma met driftmodus. 

De huistuner heeft de Mercedes-AMG E 53 Coupé en Cabrio enigszins vormgegeven als de AMG GT-sportwagenfamilie. Het uiterlijk kenmerkt zich door subtiele powerdomes op de motorkap, een nieuwe frontsplitter en AMG-grille met vertikale lamellen. Achteraan zie je ronde, dubbele uitlaatsierstukken . Een nog sportiever uiterlijk is mogelijk met het optionele AMG Nightpakket.

De standaarduitrusting sluit vooral aan bij de reguliere E-Klasse Coupé en Cabriolet. Wel biedt de Mercedes-dealer nieuwe lakkleuren, nappalederen bekleding en lichtmetalen wielen speciaal voor de AMG. Verkrijgbaarheidsdatum en prijs zijn niet bekendgemaakt.