Half oktober staat een vernieuwde Toyota Hilux bij de bedrijfswagen-dealers. Een stoere look, nieuwe 2.8-diesel en verbeterde infotainment vormen de belangrijkste aanpassingen. Maar er is ook een nieuwe topuitvoering. 

'Invincible' (onoverwinnelijk) staat er met grote letters op de achterklep. Het is de naam van de nieuwe topuitvoering van de Toyota Hilux. De pick-up - op het terrein inderdaad onverslaanbaar - is vernieuwd. Een stoere look, nieuwe 2.8-diesel en verbeterde infotainment vatten de veranderingen samen. 

De voorzijde van de Hilux heeft een nieuw radiatorrooster, voorbumper en led-cluster. Ook achteraan vind je andere led-lichten. De zwarte, 18 inch lichtmetalen wielen zijn kersvers, evenals drie lakkleuren: Emotional Red II, Dark Blue en Oxide Brons metallic. Het multimediasysteem (met 8 inch beeldscherm) werkt sneller, biedt smartphone-connectiviteit via Apple CarPlay en Android Auto en heeft nu fysieke knoppen. 

Belangrijk voor offroad-rijders zijn de betere afstelling van de voorste en achterste schokdempers en de wielophanging. Er is een nieuwe elektronische functie die het effect nabootst van een mechanisch sperdifferentieel. Het stationaire toerental is verlaagd van 850 naar 680 tpm. Ook het stabiliteitssysteem is bijgeschaafd. 

Toyota Hilux Invincible

Nieuwe motor en uitvoering

Naast de 2,4 liter dieselmotor komt er een 204 pk sterke 2.8 in het assortiment. Het maximale koppel ligt op 500 Nm. De krachtbron kan worden gecombineerd met een handmatige zesbak of 6-trapsautomaat. Met de nieuwe motor kun je 2,8 seconden sneller van 0-100 km/u optrekken; dit lukt de bijna 2 ton zware pick-up in 10,0 seconden. Toyota biedt de Hilux 2.8 aan in de Xtra- en Dubbele Cabine-versies met 4WD.

De Invincible-uitvoering, eveneens in Xtra Cabine en Dubbele Cabine, is voor rijders die vinden dat een avontuurlijke auto best een mooie styling mag hebben. Een exclusieve grille, bumper, skid plates, spatborden, portiergrepen, wielen en een afwijkende achterklep sieren de Invincible. De uitvoering heeft zwart metallic en zwart chromen accenten. In de cabine vind je een combimeter, stoelen met tweekleurig, geperforeerd leder plus voor- en achterportierverlichting. Prijzen volgen.