De Suzuki's S-Cross en Vitara zijn vanaf juli leverbaar met milde hybride ondersteuning. Deze 'Smart Hybrid'-aandrijflijn combineert de 1.4 Boosterjet-motor met een geïntegreerde startmotor en 48V-accu.

Dezelfde milde hybride aandrijflijn als in de Swift Sport is voortaan ook verkrijgbaar op de Suzuki-modellen S-Cross en Vitara. Ook in de SUV's krijgt de 1,4 liter Boosterjet-turbobenzinemotor bij het accelereren ondersteuning van een geïntegreerde startmotor. Die 'ISG' haalt z'n kracht van maximaal 10 kW (14 pk) uit een 48V lithium-ion accu. De ISG fungeert zowel als generator en startmotor. Daarnaast zorgt 'ie voor een hoger maximumkoppel (235 Nm) bij een lager toerental dan voorheen. 

De nieuwe aandrijflijn, die Suzuki 'Smart Hybrid' noemt, is al vanaf het instapniveau Comfort te bestellen. Fijn is dat dit niveau met 1.4-motor standaard uitgebreidere features meekrijgt, onder meer adaptieve cruise control, climate control, DAB+ digitale radio, een regensensor en led-koplampen. Je kunt de Smart Hybrid-aandrijflijn ook combineren met AllGrip-vierwielaandrijving. Ten slotte wordt het hogere Select-uitrustingsniveau eveneens completer. Het komt bijvoorbeeld met het Safety System Pro dat veiligheidssnufjes biedt zoals blindehoekmonitor, rijstrookassistent en Rear Cross Traffic Alert. 

De Vitara Smart Hybrid en S-Cross Smart Hybrid zijn vanaf juli leverbaar bij de Suzuki-dealers. Prijzen worden nog vóór de marktintroductie bekendgemaakt.